فوت و فن تهیه رب انار؛ سالم و خانگی

به گزارش وبلاگ بناب، یکی از مجذوب کننده ترین مراحل آشپزی اضافه کردن چاشنی هاست؛ تنها ترکیبی از جسارت و خلاقیت کافی است تا با بازی کردن با چاشنی ها طعم و ذائقه مورد علاقه مان را پیدا و لذیذترین غذاها را درست کنیم. یکی از این چاشنی ها، رب انار است که ترکیب آن در غذاهای مختلف طعم متفاوتی را ایجاد می نماید. هرچند رب انار کارخانه ای با برندهای مختلف در بازار هست اما بی شک ناخالصی هایی در آن وجود دارد. بنابراین بهتر است این چاشنی را در خانه درست کنیم.

فوت و فن تهیه رب انار؛ سالم و خانگی

مواد لازم برای تهیه رب انار:

  • انار ترش: 8 کیلوگرم
  • آب: 3 پیمانه
  • نمک: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه و دستور پخت رب انار:

1. انارها را با دقت دانه دانه کنید و مراقب باشید تا پوشش سفید دانه ها به آنها نچسبند. دانه های انار را به همراه آب داخل قابلمه بزرگی بریزید و بگذارید تا حدودا 40 دقیقه خوب بجوشد. در حین اینکه انارها خوب می جوشند، با گوشت کوب آنها را له کنید.

2. حالا با استفاده از یک ظرف بزرگ برای جمع آوری آب انار و یک آبکش روی آن، محتوای قابلمه را صاف کنید. دانه ها را درون آبکش خوب له کنید تا فقط هسته های دانه ها روی آبکش باقی بماند. هسته ها را جدا کنید و برای اطمینان از وارد نشدن هسته ها به درون آب انار چند بار آن را صاف کنید.

3. آب انار را به قابلمه انتقال دهید و آن را آنقدر خوب بهم بزنید تا غلیظ گردد و حالت رب مانند پیدا کند. سپس نمک را اضافه کنید و هم بزنید.

فوت و فن ها:

- در صورتی که انار آب دار باشد به ازای هر 8 کیلوگرم انار، 1 کیلوگرم رب انار حاصل می گردد.

- هر چه رب غلیظ تر گردد دیرتر خراب و فاسد می گردد و رنگ آن نیز تیره تر.

- معمولا برای به صرفه بودن رب از انارهای شکسته و کوچک استفاده می نمایند که ظاهر خوبی ندارد و قیمت آن مقرون به صرفه تر است. این مسأله از کیفیت رب کم نمی نماید و آن چه مهم است این است که انار آب دار و قرمز رنگ باشد بنابراین دانه انار نباید کهنه، فاسد و خراب، سفید یا قهوه ای رنگ و خشک باشد.

- برترین رنگ رب انار، قهوه ای کمرنگ تا قهوه ای پر رنگ و قرمز تیره است و اگر رنگ رب به سیاهی زد یا نشانه این است که رب سوخته یا اینکه مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه نموده اند.

- رب انار را داخل ظروف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از قاشق خشک و تمیز بهره ببرید و بعد از هر بار مصرف در شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.

- سعی کنید رب انار را در یخچال نگهداری کنید و در صورتی که بیرون از یخچال باشد باید نمک بیشتری اضافه کنید تا از فساد و کپک زدگی رب جلوگیری گردد.

- در بعضی رب انارهای بازاری برای به صرفه بودن رب در کنار انار از آلو یا آلوچه نیز استفاده می نمایند که هم طعم رب را ترش تر می نماید و هم شکل بافت رب انار را تغییر می دهد. در این مواقع شما دانه های ریز سیاه رنگی را در رب مشاهده می کنید که همان تفاله پوست آلوچه است.

منبع: ایرنا زندگی

به "فوت و فن تهیه رب انار؛ سالم و خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوت و فن تهیه رب انار؛ سالم و خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید