فناوران ایرانی پیروز به بومی سازی دستگاه پیشرفته فراوری الیاف نانو شدند

به گزارش وبلاگ بناب، فرآیند ریسندگی الیاف و بافت های در ابعاد نانو نیازمند تجهیزات الکتروریسی است. این دستگاه های پیشرفته، توسط فناوران داخلی فراوری شده اند.

فناوران ایرانی پیروز به بومی سازی دستگاه پیشرفته فراوری الیاف نانو شدند

به گزارش گروه علم و پیشرفت وبلاگ بناب به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فرآیند الکتروریسی، روشی فناورانه برای فراوری انواع نانوالیاف و میکروالیاف است که از ماده اولیه بر پایه پلیمر یا سرامیک به فراوری می رسند.

اما کاربرد این الیاف چیست؟ با توجه به نفوذ پذیری پایین و وجود منافذ با ابعاد نانومتری در بافت الیاف توسط این دستگاه ها، استفاده از الیاف نانویی بسیار گسترده شده و در حوزه هایی مانند سلامت، محیط زیست، صنعت و تجهیزات آزمایشگاهی کاربرد پیدا نموده اند. یکی از عمده ترین کاربردهای نانوالیاف در ماسک و فیلترهای تصفیه آب است.

تا پیش از توانمندی شرکت های دانش بنیان در فراوری تجهیزات الکتروریسی، این تجهیزات و بخش قابل توجهی از فرآورده ها از جهت واردات تامین می شد که هزینه های ارزی بالایی متحمل کشور می کرد اما با فراوریات ایران ساخت، بخشی از این احتیاج در داخل کشور فراوری می گردد.

تجهیزات تمام اتوماتیک الکتروریسی در حال حاضر توسط شرکت فن آوران تجهیزات نانو آزما فراوری و تجاری سازی شده است. به طوری که تا کنون بیش از 70 دستگاه الکتروریسی ایران ساخت کار فراوری نانوالیاف را انجام می دهند.

با فراوری و عرضه نسخه صنعتی الکتروریس های ایران ساخت، احتیاج کشور به تامین مدیای ماسک های تنفسی تامین شده است همچنین یکی دیگر از این دستگاه های الکتروریسی برای ساخت فیلترهای تصفیه آب استفاده می گردد.

تامین احتیاج ماده اولیه ماسک و فیلتر

این تجهیزات می تواند تبدیل بسیاری از انواع پلیمرهای مختلف از جمله پلیمرهای مصنوعی، طبیعی و زیست تخریب پذیر و یا پلیمرهای کامپوزیتی به نانوالیاف را در مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی فراوری کند.

این شرکت فناور در جهت فراوری دستگاه های الکتروریسی و همچنین محصولات نانوالیاف فعالیت می نماید. تجهیزات این شرکت در زمینه تحقیقات زیستی، پزشکی و مهندسی بافت، نانوغشاها، نانو حسگرها، زیست محیطی، کاتالیست ها، سلول های خورشیدی کاربرد دارند.

طراحی دستگاه های الکتروریسی تحقیقاتی این شرکت به گونه ای است که هم برای فراوری لایه های بی بافت قابل استفاده است و هم اینکه می توان انواع کانال های باریک برای تحقیقات رگ مصنوعی، مهندسی بافت و کانال های عصبی را طراحی کرد.

علاوه براین امکان آرایش دهی و بافت نانوالیاف نیز در این دستگاه ها وجود دارد. این خصوصیات باعث تمایز دستگاه های تحقیقاتی نانوآزما از سایر دستگاه ها می گردد.

منبع: خبرگزاری فارس

به "فناوران ایرانی پیروز به بومی سازی دستگاه پیشرفته فراوری الیاف نانو شدند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فناوران ایرانی پیروز به بومی سازی دستگاه پیشرفته فراوری الیاف نانو شدند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید